In de gemeente

De verantwoordelijkheid voor het welzijn van mantelzorgers ligt bij de gemeente. Deze heeft dat soms uitbesteed aan een welzijnsorganisatie of lokaal contactpunt. 

Deze organisaties hebben een ontzettend belangrijke rol, maar een nog grotere uitdaging. Het is lastig om mantelzorgers te bereiken, omdat zij zich niet zo noemen. Of mantelzorgers vinden het ‘gewoon’ hun taak om te zorgen voor een ander. Ook is ondersteuningsaanbod en de communciaties vooral gericht op mensen boven de zestig jaar. Mede hierdoor is de drempel voor mantelzorgers om een beroep op hulp te doen over het algemeen nog steeds te hoog, ondanks alle inzet.

Tegelijkertijd wordt de opgave in de toekomst steeds groter: er komt steeds meer verantwoordelijkheid en druk op mantelzorgers te liggen. De verwachting is dat daarom het aantal mantelzorgconsulenten en -makelaars gaat stijgen. Maar dit lost het onderliggende probleem niet op.

Valtes helpt gemeenten en welzijnsorganisaties om de (digitale) dienstverlening aan mantelzorgers te verbeteren. 

Informatie & Communicatie

Voor mensen die zorgen voor een ander is het een ontzettend grote opgave om de juiste informatie te vinden op het juiste moment.

86

van de gemeentelijke informatie bereikt de mantelzorger niet

85

van de mantelzorgers is niet in beeld bij de gemeente waardoor er onvoldoende beleidsinformatie is

69

van de mantelzorgers weet de weg niet binnen regelgeving en ondersteuningsmogelijkheden

Valtes Mantelzorgassistent

De Valtes App biedt een slim platform om mantelzorgers ondersteuning te bieden. Dit doen we door op basis van persoonlijke voorkeuren in combinatie met kunstmatige intelligentie op maat de juiste informatie in de juiste omstandigheden aan te bieden. Hierdoor krijgt de mantelzorger de tips & tricks die bij zijn of haar situatie passen, tot en met de lokale ondersteuningsmogelijkheden aan toe. Tegelijkertijd bieden wij op basis van generieke data inzicht in de knelpunten in ondersteuning en informatie van de gemeente, om hiermee het beleid en de dienstverlening te kunnen verbeteren.

valtes mobiele app
*app preview, geen live versie
*app preview, geen live versie

Mantelzorg & Veilig en gezond thuis wonen

Langer thuis blijven wonen heeft niet alleen gevolgen voor de mantelzorger, maar ook voor de zorgbehoevende:

  • Er is minder toezicht op de gezondheidssituatie
  • Steeds meer ouderen blijven na een val langere tijd zonder hulp liggen 
  • Mensen hebben minder gevoel van veiligheid en zekerheid
zorg voor dierbare mantelzorg valtes

Van de mantelzorgers heeft:

59

heeft te weinig vrije tijd

33

voelt dat de zorg hen niet loslaat

53

ervaart zware en ernstige belasting

valtes homecare voorbeeld app

1 min. geleden

Fenny is gevallen in de woonkamer

Valtes Homecare

Met onze sensor detecteren we onveilige situaties en valgevaar, zodat de mantelzorger zich niet hoeft af te vragen hoe het met hun dierbare gaat als die er niet is. Zo maakt de mantelzorger zich minder zorgen en kan die ontspannen aan het werk of genieten van hun vrije tijd. We bieden slim toezicht op de gezondheidssituatie van de zorgbehoevende door middel van ons sensorecosysteem, dat op basis van kunstmatige intelligentie de mantelzorger of thuiszorgorganisatie alarmeert.

Lichaamsvrij

Veel mensen willen geen lichaamsvreemd object bij zich dragen, zeker als ze dementie hebben. Ook worden dit soort objecten vaak vergeten. Onze sensoren werken los van het lichaam.

Onafhankelijk

Voor een alarm ben je niet afhankelijk van of je dierbare de noodknop heeft ingedrukt of een sensor heeft omgedaan.

(Data)privacy

Je hebt de data in eigen beheer, en de privacy wordt gewaarborgd. Dat zit in de essentie van ons product.

Interesse?

Wil jij als gemeente, welzijnsorganisatie of mantelzorgplatform een bijdrage leveren aan een verbeterde dienstverlening aan mantelzorgers? Neem dan contact om de mogelijkheden met ons door te spreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*