Valtes slaat handen ineen met Raytelligence

Wist je dat fika, het Zweedse gebruik van koffiepauzes met iets zoets erbij, een belangrijk moment van rust en ontspanning biedt in de drukke Zweedse samenleving? Bij Valtes en Raytelligence hebben we besloten om deze geest van ontspanning en zorgzaamheid naar een hoger niveau te tillen.

Valtes, een Nederlands zorgtechnologiebedrijf, en Raytelligence, een Zweeds beursgenoteerd bedrijf voor technologische innovatie, kondigen met trots een strategische samenwerking aan om een ​​ondersteunend woonzorgsysteem te ontwikkelen dat gericht is op informele zorgverleners in Europa. De samenwerking heeft als doel de Eazense-radar technologie van Raytelligence voor valdetectie en lokalisatie te integreren met het kunstmatige intelligentiesysteem van Valtes om gemoedsrust te bieden aan mantelzorgers.

Urgent vraagstuk

Het gezondheidszorgsysteem in de hele EU staat onder druk als gevolg van de vergrijzende bevolking, wat leidt tot een verschuiving naar informele zorg. In Nederland alleen al bieden naar schatting 5 miljoen mensen zorg naast hun reguliere baan. Deze extra verantwoordelijkheid kan leiden tot mentale stress, gezondheidsklachten en arbeidsuitval, wat de druk op het gezondheidszorgsysteem en de economie nog verder vergroot.

Privacy

Valtes ontwikkelt de module Valtes Homecare, dat tot doel heeft mantelzorgers op verschillende manieren te ondersteunen, met een speciale focus op het detecteren van vallen. Omdat het gaat om woningen van mensen, is privacy één van de belangrijkste aandachtspunten. Zo is het gebruik van een camera in de woon- of badkamer bijvoorbeeld uitgesloten.

Om dit aan te pakken, biedt Raytelligence aan Valtes een goed passende oplossing. Het is in staat om vallen te detecteren en personen in een kamer te lokaliseren zonder inbreuk te maken op de privacy. De Provincie Drenthe ondersteunt een pilot in twintig woningen van de Valtes Homecare-oplossing. Binnen deze pilot zal de radar van Raytelligence als primaire sensor fungeren voor de Valtes Homecare-oplossing.

Vertrouwen en gemoedsrust vergroten

“Valtes is verheugd om samen te werken met Raytelligence om een ondersteunend woonzorgsysteem te ontwikkelen dat de gemoedsrust en het vertrouwen van mantelzorgers zal vergroten en de veiligheid van hun dierbaren zal versterken. Voor de toekomst is het van vitaal belang om technologie te hebben die mantelzorgers ondersteunt en hun gemoedsrust waarborgt”, aldus John Beuving, CTO van Valtes.

Per-Arne Viberg, CEO van Raytelligence, verklaarde: “We zijn trots om samen te werken met Valtes bij de ontwikkeling van een product dat mantelzorgers in Europa zal ondersteunen. Onze Eazense-radar technologie is ontworpen om niet-intrusief te zijn en privacy te waarborgen terwijl het waardevolle ondersteuning biedt aan zorgverleners.”

Valtes is van plan om in de komende jaren de radar technologie van Raytelligence te integreren als standaardsensor voor valdetectie en lokalisatie in privéwoningen.

Wil je dit bericht in het Engels lezen, dat is te vinden via deze link. Voor de echte liefhebbers is er natuurlijk ook een bericht in het Zweeds op de website van Raytelligence.

Lees ook over:

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.