In de gemeente

Naast zorgorganisaties zijn er ook andere organisaties binnen een gemeente verantwoordelijk voor mantelzorg, langer veilig thuis wonen en gezondheid. Denk hierbij aan een:

Gemeente

Welzijnsorganisatie

Mantelzorgplatform

Deze organisaties hebben verschillende verantwoordelijkheden. Denk aan bijvoorbeeld aan vervangende zorg, respijtzorg, advies of andere ondersteuning. Ook biedt een gemeente hulp als het gaat om woningaanpassingen en andere mogelijkheden om langer gezond en veilig thuis te wonen.

Informatie & Communicatie

Voor mantelzorgers is het een ontzettend grote opgave om de juiste informatie te vinden op het juiste moment.

86

van de gemeentelijke informatie bereikt de mantelzorger niet

33

weet niet welke behoefte hij/zij heeft

(Cijfers 2019)

69

van de mantelzorgers weet de weg niet binnen regelgeving en ondersteuningsmogelijkheden

Valtes Mantelzorgassistent

De Valtes App biedt een slim platform om mantelzorgers ondersteuning te bieden. Dit doen we door op basis van persoonlijke voorkeuren in combinatie met kunstmatige intelligentie op maat de juiste informatie in de juiste omstandigheden aan te bieden. Hierdoor krijgt de mantelzorger de tips & tricks die bij zijn of haar situatie passen. Tegelijkertijd bieden wij op basis van generieke data inzicht in de knelpunten in ondersteuning en informatie van de gemeente om hiermee het beleid en de ondersteuning te kunnen verbeteren:

valtes mobiele app
*app preview, geen live versie
*app preview, geen live versie

Mantelzorg & Veilig en gezond thuis wonen

De zorg voor een dierbare is waardevol, maar kan ook ontzettend zwaar zijn. 
Ook voor ouderen heeft langer thuis wonen gevolgen

  • Minder toezicht op de gezondheidssituatie
  • Steeds meer ouderen blijven na een val langere tijd zonder hulp liggen 
  • Minder gevoel van veiligheid en zekerheid
zorg voor dierbare mantelzorg valtes

Van de mantelzorgers heeft:

59

te weinig vrije tijd

33

dat de zorg hen niet loslaat

53

zware en ernstige belasting

valtes homecare voorbeeld app

1 min. geleden

Fenny is gevallen in de woonkamer

Valtes Homecare

We detecteren onraad, incidenten en onveilige situaties, zodat de mantelzorger zich niet hoeft af te vragen hoe het met zijn of haar dierbare gaat als die er niet is. Hierdoor kan de mantelzorger zorgeloos genieten van zijn of haar vrije tijd of onbezorgd aan het werk. Wij bieden slim toezicht op de gezondheidssituatie van de hulpbehoevende door middel van ons sensorecosysteem, dat op basis van kunstmatige intelligentie de mantelzorger of aangesloten thuiszorgorganisatie alarmeert

Lichaamsvrij

Veel dementerende mensen willen geen lichaamsvreemde objecten aan zich. Of vergeten die aan te zetten. Onze sensors werken los van het lichaam.

Onafhankelijk

Voor een alarm ben je niet afhankelijk of je dierbare de noodknop heeft ingedrukt of een sensor heeft omgedaan in de vorm van een horloge, ketting of oorbel.

(Data)privacy

Data in jouw eigen beheer en borging van de privacy. Dat is de essentie van ons product.

Interesse?

Wil jij als gemeente, welzijnsorganisatie of mantelzorgplatform een bijdrage leveren aan de gemoedsrust van de mantelzorgers? Neem dan contact om de mogelijkheden met ons door te spreken.