Werk en mantelzorg

Mantelzorg is het verlenen van zorg aan een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familielid of naaste. Dit kan een uitdaging zijn op zich, maar wanneer je tegelijkertijd ook een fulltime baan hebt, kan het nog moeilijker worden om de balans te vinden tussen je professionele en persoonlijke verantwoordelijkheden. Onder mantelzorgers ligt de kans op arbeidsuitval altijd op de loer en komt ook vaker voor.

Voldoende tijd

Een van de belangrijkste uitdagingen van het combineren van mantelzorg met een fulltime baan is het vinden van voldoende tijd voor beide. Je bent immers verantwoordelijk voor je werk, maar tegelijkertijd moet je ook zorgen voor je familielid of naaste. Dit kan leiden tot een constant gevoel van time management stress en het gevoel dat je nooit genoeg tijd hebt voor alle taken die je moet uitvoeren.

Juiste balans

Daarnaast kan het moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen je professionele en persoonlijke leven. Je wilt je werk goed doen en je carrière vooruit helpen, maar tegelijkertijd wil je ook voldoende tijd besteden aan je familielid of naaste. Dit kan leiden tot gevoelens van schuld en ontevredenheid als je niet in staat bent om voldoende tijd te besteden aan beide taken.

Steun en hulp

Een andere uitdaging is het vinden van voldoende steun en hulp. Als je mantelzorg verleent terwijl je tegelijkertijd een fulltime baan hebt, kan het moeilijk zijn om voldoende hulp te vinden om je te ondersteunen in je zorgtaken. Dit kan leiden tot een gevoel van eenzaamheid en overbelasting.

Communiceren met je werkgever

Ook kan het moeilijk zijn om te communiceren met je werkgever over je mantelzorgverplichtingen. Sommige werkgevers zijn begripvol en ondersteunend, maar anderen kunnen minder begripvol zijn en je zorgverplichtingen zien als een belemmering voor je werkprestaties. Dit kan leiden tot spanningen op het werk en kan ook invloed hebben op je carrièreontwikkeling.

Uitdagend

Het combineren van mantelzorg met een fulltime baan kan dus een uitdaging zijn, maar er zijn ook manieren om deze uitdagingen aan te gaan. Zoek naar manieren om tijd te besparen, zoals het inplannen van taken op een efficiëntere manier of het vragen om hulp van anderen. Zoek ook naar manieren om steun te vinden, zoek ook naar manieren om steun te vinden, zoals het aanspreken van familieleden, vrienden of professionele zorgverleners voor hulp en ondersteuning. Het is ook belangrijk om open te communiceren met je werkgever over je mantelzorgverplichtingen en om te zoeken naar manieren om deze te combineren met je werk. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je flexibele werktijden aanvraagt of dat je gebruikmaakt van wettelijke verlofregelingen voor mantelzorgers.

Stress

Het is belangrijk om te onthouden dat het combineren van mantelzorg met een fulltime baan niet gemakkelijk is, en dat het normaal is om soms gevoelens van stress of overbelasting te ervaren. Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en je grenzen te respecteren om te voorkomen dat je overbelast raakt. Zoek ook naar manieren om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, zoals door te mediteren, te sporten of tijd door te brengen met vrienden en familie.

Mantelzorg Assistent

Om deze problemen het hoofd te bieden ontwikkelt Valtes een slimme mantelzorg assistent. We voorzien in gepersonaliseerde informatie en assistentie. We leveren tips, tricks, advies en informatie op basis van jouw situatie en behoefte. Daarmee geven we mantelzorgers de juiste informatie, op de juiste tijd. Denk aan tips om vochttekort te voorkomen bij een zomerdag van30 graden. Of een reminder om de juiste zorgverzekering af te sluiten. Of gewoon tips hoe je het best met je werkgever in gesprek kunt gaan over je mantelzorgtaken.

Delen

Als dit artikel jou heeft geholpen deel het dan op sociale media zodat meer mensen het kunnen lezen en profiteren van deze informatie.

Lees ook over:

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Lead Gen Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*
Valtes Care B.V. Industrieweg 1 9402 NP Assen