Vegro en Valtes voor een toekomstbestendig mantelzorg

Vegro en Valtes gaan met elkaar samenwerken. Het doel is om mensen te voorzien van relevante informatie omtrent hulpmiddelen die mantelzorgers kunnen inzetten. Met deze hulpmiddelen kunnen mantelzorgers hun taken vergemakkelijken. Vegro en Valtes voor een toekomstbestendig mantelzorg.

Steeds meer mensen krijgen de zorg voor een familielid, vriend of andere kennis. Ontzettend waardevol, maar het kan ook uitdagend zijn. In de aankomende jaren zal de druk op deze groep zogenoemde mantelzorgers alleen maar groter worden door een steeds ouder wordende bevolking en een toenemend personeelstekort in de zorg. En dat terwijl informatie en ondersteuning vaak slecht te vinden zijn voor mantelzorgers, waardoor zij eerder achter de feiten aanlopen dan regie hebben op hun situatie.

Vegro is een vooraanstaande leverancier van zorghulpmiddelen in Nederland, met een lange geschiedenis in het ondersteunen van individuen om een zelfstandiger en comfortabeler leven te leiden. De kennis en expertise hieromtrent maakt daarom nu deel uit van de database van Valtes. De database wordt gebruikt voor de Digitale Mantelzorg Assistent, een app om mantelzorgers op basis van hun persoonlijke omstandigheden de juiste informatie en ondersteuning te bieden.

Bovendien heeft Vegro inmiddels meer dan 50 zorgwinkels in heel Nederland. Binnen deze samenwerking zal Vegro zich inzetten om o.a. bij deze zorgwinkels de bekendheid van deze app bij mantelzorgers verder te brengen om op deze manier zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen. De app van Valtes is één van de acht landelijke finalisten voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2024. Eind april zal deze app gratis te downloaden zijn.

Trouwens, wil jij ons helpen meedingen naar de Nationale Zorginnovatieprijs 2024? Je zou ons helpen om nog meer maatschappelijke impact te maken door via onderstaande link te stemmen!

Stem

Lees ook over:

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Lead Gen Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*
Valtes Care B.V. Industrieweg 1 9402 NP Assen