Talkshow AI

Op 27 oktober 2023 was co-founder Erjen Derks van Valtes te gast geweest bij de talkshow “De Staat van Drenthe” om te spreken over de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) in Noord-Nederland en hoe wij, vanuit Valtes, hieraan bijdragen.

Andere gasten waren Klaas Dijkstra, lector AI van NHL Stenden Hogeschool, die een aantal concrete voorbeelden uit het onderwijs gaf en waarmee we nog verder gaan praten onder een kop koffie, UMCG-onderzoeker Mirjam Plantinga van Data Science Center in Health (DASH) die uitgebreid inging op de ethische kant van AI in de zorg en het belang van het voorkomen van grotere gezondheidsverschillen, en Jan Post van AI-hub Noord-Nederland over het belang van innoveren en Noord-Nederland op de kaart zetten als dé AI-proeftuin van Europa!

En een primeur! Waarom? Omdat we het allereerste prototype van onze radarsensor hebben laten zien. Hiermee kunnen we mensen die gewoon zorgen voor familie of kennissen, maar ook zorgmedewerkers, beter ondersteunen, zodat ze meer tijd en aandacht kunnen besteden aan de mensen waarvoor ze zorgen. En daarbij is niet alleen de innovatie zelf belangrijk. Juist het betrekken van mensen die voor een ander zorgen en de zorgbehoevenden zelf is belangrijk om technologie te ontwikkelen die écht impact maakt en écht gebruikt wordt.

Meer lezen? Of de uitzending terugzien van de talkshow AI? Dat kan uiteraard via onderstaande link!

Noord-Nederland wil de proeftuin van Europa zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie – RTV Drenthe

talkshow ai prototype valtes

Het eerste prototype van Valtes: een radarsensor om het welbevinden in huis te monitoren en te alarmeren in geval van onveilige situaties.

Lees ook over:

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Lead Gen Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*
Valtes Care B.V. Industrieweg 1 9402 NP Assen