Biblionet en Valtes voor inclusieve mantelzorgondersteuning

Vandaag is een samenwerkingsovereenkomst getekend door Biblionet Drenthe, voor de Bind bibliotheken, en Valtes. Deze samenwerking moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan laagdrempelige ondersteuning van de groeiende groep ouderen en hun mantelzorgers.

In de komende jaren zal Nederland meer dan 2,5 miljoen mensen boven de 80 jaar tellen. Een groot deel van hen zal op enige vorm van mantelzorg aangewezen zijn. Mantelzorgers lopen tegen problemen aan zoals mentale stress, gebrekkige informatievoorziening, gebrek aan tijd en arbeidsuitval. Om hen te ondersteunen, hebben Biblionet Drenthe en Valtes besloten de handen ineen te slaan.

De Bind bibliotheken werken in negen gemeenten aan een geletterde samenleving, een leven lang ontwikkelen en digitale inclusie.

Valtes biedt mantelzorgers ondersteuning via een slim en laagdrempelig digitaal platform. Door middel van kunstmatige intelligentie worden persoonlijke omstandigheden gecombineerd met de benodigde relevante ondersteuning voor mensen die voor hun dierbare zorgen.

“De bibliotheek stelt kennis en informatie ter beschikking en fungeert als een platform voor het delen van kennis. Een platform gericht op mantelzorgers zoals dat van Valtes past bij de kerntaken van een openbare bibliotheek.” aldus Annelies Bakelaar, directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe.

De samenwerking tussen Biblionet Drenthe en Valtes omvat een reeks initiatieven, waaronder expertbijeenkomsten met taalambassadeurs, bijeenkomsten gericht op mantelzorg en sessies waarbij Valtes te gast is bij de BiebFabriek om kinderen in aanraking te laten komen met kunstmatige intelligentie en slimme sensors.

Erjen Derks, co-oprichter van Valtes, onderstreept het belang van deze samenwerking: “Digitale technologie en menselijk contact kunnen elkaar aanvullen in het ontlasten van mantelzorgers. Door samen te werken met Biblionet Drenthe zijn we in staat om ook mantelzorgers te ondersteunen die wat meer moeite hebben met lezen of het gebruik van een smartphone.”

Lees ook over:

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Lead Gen Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*
Valtes Care B.V. Industrieweg 1 9402 NP Assen