Innovatiekracht voor mantelzorgers

Na een aantal plezierige en interessante gesprekken hebben Valtes en Brilliant een samenwerking getekend. Het initiatief Eerste Hulp bij Mantelzorg (EHBM) van Brilliant heeft in het verleden een nominatie voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs in de wacht weten te slepen: dé prijs voor vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn. EHBM is een e-learning module  over hoe te handelen door een mantelzorger in geval van bepaalde ziektes en medische situaties.

Innovatiekracht

Het doel van de samenwerking is om elkaars kennis, expertise en innovatiekracht te benutten om mantelzorgers nog beter te voorzien in gemoedsrust, steun, informatie en vrijheid. Erjen Derks, co-founder van Valtes: “Dankzij de samenwerking  zullen we voor de ontwikkeling van onze slimme, digitale Mantelzorg Assistent gebruik maken van de database van Eerste Hulp bij Mantelzorg. De jarenlange kennis, ervaring en expertise van Brilliant  op het vlak van mantelzorg en dementie is een ontzettend waardevolle aanvulling voor ons.”

Verbeteren kwaliteit van leven

Hannah Freud, één van de twee initiatiefneemsters van EHBM: “We zijn ontzettend blij om op deze manier onze kennis en ervaring te kunnen inzetten ter versterking van de Mantelzorg Assistent. Wij geloven dat dit een belangrijke stap is in het ondersteunen van mantelzorgers en het verbeteren van hun kwaliteit van leven. We zijn blij daar op deze manier een extra bijdrage aan te kunnen leveren.”

Mantelzorg Assistent

De Mantelzorg Assistent is een app die mantelzorgers voorziet in gepersonaliseerde informatie en assistentie. Door middel van kunstmatige intelligentie worden tips, tricks, advies en informatie geleverd op basis van de situatie van de mantelzorger en zorgbehoevende. De module zal naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf november 2023.

Lees ook over:

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Lead Gen Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*

Gemoedsrust en vrijheid voor jou en je dierbare.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Naam*
Valtes Care B.V. Industrieweg 1 9402 NP Assen